În întreaga lume, cercetările din acest domeniu sunt de peste 70 de ani
Tehnologia Perfect Mind se bazează pe cercetările realizate în domeniul Neuroştiinţei şi pe descoperirile din acest domeniu, de-a lungul a mai bine de 70 de ani. Atât în Statele Unite ale Americii cât și în Rusia s-au dezvoltat continuu astfel de tehnologii.
Perfect Mind a aplicat ceea ce deja se cunoaște, însă într-un mod unic și personalizat.
Programele audio au fost realizate de Perfect Mind pe baza unei vaste cunoaşteri în domeniul neuroştiinţei, combinată cu mulţi ani de practică spirituală, precum şi cu cercetări personale privind efectul programelor de stimulare cerebrală şi de reconfigurare a subconştientului.
Informaţiile tehnice care stau la baza tehnologiei audio Perfect Mind sunt prezentate în cadrul acestei rubrici, altele vor fi integrate gradat în articolele acestui site, iar o parte, care se referă la modul concret de realizare a cd-urilor, şi care nu poate fi dezvăluită, va rămâne secretă.
Perfect Mind îmbină într-un mod extraordinar ŞTIINŢA cu SPIRITUALITATEA.
Tehnologia Perfect Mind combină într-un mod unic tehnicile de meditaţie, muzica de relaxare, compoziţiile muzicale care elevează sufletul, sugestiile pozitive, frecvenţele de stimulare cerebrală, vizualizarea creatoare, motivarea etc. Toate acestea conduc la relaxare deplină, creativitate, minte focalizată şi stări superioare de conştiinţă.
Scopul tehnologiei audio Perfect Mind este DEZVOLTAREA PERSONALĂ prin RECONFIGURAREA SUBCONŞTIENTULUI, ELEVAREA SUFLETULUI şi TRANSFORMAREA SPIRITUALĂ.
Creierul este format din miliarde de celule cerebrale numite neuroni. Aceşti neuroni utilizează energie electrică pentru a comunica unii cu alţii. Activarea simultană a milioane de neuroni ce emit semnale în acelaşi timp, produce o cantitate enormă de electricitate în creier, care poate fi detectată cu ajutorul echipamentelor medicale moderne (cum ar fi un EEG), ce măsoară nivelele de electricitate pe anumite zone ale scalpului. Aceste aparate au pus în evidenţă aşa-numitele Unde Cerebrale.
Odată cu descoperirea undelor cerebrale, a urmat imediat şi observarea faptului că activitatea electrică a creierului se modifică în funcţie de ceea ce face persoana în cauză. De exemplu, undele cerebrale ale unei persoane care doarme sunt cu mult diferite de cele ale uneia care este trează. De-a lungul anilor, echipamente tot mai sensibile ne-au adus mai aproape de imaginea exactă a ceea ce reprezintă în realitate undele cerebrale: indicii foarte precise în legătură cu starea mentală sau sănătatea unei persoane. Trebuie să ţinem seama că fiecare gând, fiecare sentiment generează un anumit tip de activitate a creierului şi de aici ne putem da cu toţii seama de bogăţia de informaţii pe care ne-o poate aduce interpretarea măsurătorilor cerebrale. Se cunosc la ora actuală mai multe benzi de frecvenţe pentru undele cerebrale: delta (0,5-4 Hz), theta (4-8 Hz), alpha (8-12 Hz), beta (12-16 Hz), beta înalte (16-32 Hz), complexul K (33-35 Hz), gamma (peste 40 Hz) etc.
Poţi spune multe despre o persoană observându-i pur şi simplu modelele undelor ei cerebrale. De exemplu, persoanele anxioase tind să producă o supra-abundenţă de unde beta înalte, în timp ce oamenii cu ADD / ADHD (Deficit de Atenţie / Hiperactivitate / Impulsivitate) tind să producă o supra-abundenţă de unde cerebrale lente Alpha / Theta în modele haotice.
Stimularea cerebrală prin antrenarea undelor cerebrale (Brainwave Entrainment) se referă la răspunsul electric al creierului la diverse stimulări senzoriale ritmice, cum ar fi impulsuri sonore sau luminoase.
Atunci când creierul primeşte un stimul prin urechi, ochi sau alte simţuri, acesta emite o sarcină electrică de răspuns, numită Răspuns Evocat Cortical (imaginea alăturată).
În orice moment, creierul emite toate sau majoritatea diferitelor tipuri de unde cerebrale. Cu toate acestea, există, de obicei, o frecvenţă dominantă, sau una care este mult mai puternică si predominantă faţă de celelalte. De fapt, de-a lungul anilor 60-70, frecvenţa dominantă a fost singura frecvenţă cerebrală considerată relevantă.
Ca urmare, stările mentale sunt de obicei descrise din punctul de vedere al frecvenţei dominante. Deci, în general, când un program de stimulare cerebrală este descris ca fiind „Alpha”, aceasta înseamnă că frecvenţa dominantă care rezultă în urma utilizării respectivului program va fi în domeniul frecvenţelor Alpha, ca în figura alăturată
Ca urmare a progreselor în tehnologia EEG, acum putem detecta toate frecvenţele şi benzile undelor cerebrale în acelaşi timp, şi le putem analiza în detaliu simultan. Uneori este necesar să ne focalizăm atenţia pe frecvenţele secundare în vederea atingerii anumitor scopuri. În unele programe audio realizate de Perfect Mind frecvenţa dominantă este chiar complet ignorată, pentru că aceste frecvenţe secundare influenţează multe aspecte diferite pe care le considerăm importante. De exemplu, o undă mai mare din gama frecvenţelor Alpha în timp ce persoana respectivă se află predominant „în” Beta, este asociată cu un IQ ridicat. Sau un alt exemplu, activitatea crescută în regiunea SMR (ritm sensorimotor) este asociată cu mişcare şi control asupra nivelurilor de energie.
Când programele de stimulare cerebrală realizate de Perfect Mind se concentrează pe aceste frecvenţe non-dominante, aceasta nu afectează undele cerebrale dominante, ci creşte activitatea într-o anumită bandă, sau măreşte fluxul de sânge în întregul creier ori doar într-o parte a sa.
Este realizată pe baza unor stimuli sau impulsuri ritmice şi constante. Este considerată de mulţi forma cea mai eficientă de stimulare şi antrenare cerebrală. În esenţă, un ton Izocronic este un sunet generat pe bază de impulsuri distribuite uniform, care pornesc şi se opresc cu o rată specifică pe secundă. Deoarece sunetele se opresc foarte repede, ele produc reacţii extrem de puternice în creier, ceea ce duce la cea mai eficientă stimulare a creierului. De asemenea permite o stimulare diferenţiată (disociată) a celor două emisfere, foarte necesară în anumite situaţii (de exemplu atunci când se doreşte eliminarea efectelor anxietăţii). Pot fi utilizate mai multe forme de undă: dreptunghiulară, triunghiulară sau sinusoidală, fiecare cu efecte diferite asupra creierului și implicit asupra stărilor mentale asociate.
Impuls isochronic cu forma de unda dreptunghiulară
Foloseşte combinaţii specifice de tonuri audio, ce induc sincronizarea undelor cerebrale la nivelul întregului creier, rezultând o stare de unitate a creierului în care cele două emisfere lucrează împreună în armonie şi sincronie. Într-o descriere foarte simplă, modul de funcţionare este următorul: atunci când producem la nişte căşti stereo un sunet de, să zicem, 400 HZ în urechea stângă şi un alt sunet de 410 HZ în urechea dreaptă, creierul „aude” direct cu centrii săi de procesare a sunetului (deci nu prin urechi) un al treilea sunet cu o frecvenţă de 10 HZ (bătaie binaurală) care este diferenţa dintre cele două sunete de la nivelul urechilor. Această bătaie binaurală va determina creierul să funcţioneze pe o frecvenţă dominată de 10 HZ (în exemplul nostru).
Bătăile binaurale sunt eficiente dacă sunetele produse în cele două urechi au frecvenţe sub 1 KHz iar diferenţa dintre frecvenţele celor două sunete să nu fie mai mare de 25 Hz, pentru în aces caz, sunetele vor fi percepute distinct în cele două urechi şi nu vor produce cel de-al treilea ”sunet” (bătaia binaurală). Dovezile sugerează faptul că bătăile binaurale sunt generate în nucleii olivari superiori din creier, primul loc din sistemul auditiv în care sunt integrate contralateral (Oster 1973). Studiile mai arată că răspunsul de urmărire în frecvenţă îşi are orginea în collicus-ul inferior (Smith, Marsh&Brown, 1975, Owens&Atwater, 1995). Această activitate este condusă către cortex acolo unde poate fi înregistrată cu ajutorul electrozilor plasaţi pe scalp.
Are un principiu de funcţionare oarecum asemănător cu cea binaurală, cu deosebirea că cele două sunete uşor diferite sunt generate în fiecare ureche în parte individual. Bătăile monoaurale (ca şi cele binaurale) au loc ca rezultat al însumării a două forme de undă care sunt atât de apropiate încât ele se adună şi se scad una cu/din alta şi sunt percepute ca o pulsaţie, sau bătaie.
Bătăile monoaurale nu sunt procesate de către creier, astfel că acestea nu suferă de aceleaşi limitări ca cele binaurale. Adică ele pot fi produse la aproape orice frecvenţă (chiar şi dincolo de 1 KHz) şi pot fi de asemenea percepute dacă există o separare între ele mai mare de 25 Hz.
Totuşi, bătăile monoaurale au unele dezavantaje. În primul rând, pentru ca bătăile monoaurale să-şi menţină efectul complet, ambele tonuri trebuie să aibă aceeaşi amplitudine. În ale doilea rând, pentru a produce un entrainment al undelor cerebrale semnificativ, ele trebuie să aibă un volum corespunzător – destul de tare pentru ca cel care ascultă să audă o modulaţie observabilă între tonuri.
În ciuda limitărilor lor, bătăile monoaurale sunt foarte eficiente în producerea de entrainment al undelor cerebrale şi au avantajul că produc efecte foarte asemănătoare cu bătăile binaurale atunci când sunt ascultate în căşti audio.
Creierul este impărţit în două părti: emisfera dreaptă şi emisfera stangă.
Deşi par identice, cele două jumătăţi funţionează ca două creiere aproape complet diferite. Emisferele sunt aproape complet separate, existând o legătură între ele doar prin corpul calos prin care circulă cam 300 de milioane de trasee nervoase. Funcţionarea celor două emisfere este foarte diferită şi asincronă. De obicei una din ele are o funcţionare predominantă. Emisfera predominantă este răspunzătoare de modul în care decodoficăm şi percepem realitatea. S-a constatat că există două tipuri de predominanţă în funcţionarea emisferelor cerebrale.
a. O predominantă de fond (fundamentală) care, am putea spune, este o caracteristică a personalităţii noastre. Permanent avem tendinţa de a procesa şi interpreta realitatea rulând predominant circuitele neuronale doar ale uneia din emisfere. Aceasta creeză o viziune limitată, restrânsă a existenţei.
b. O predominţă periodică ce ţine de anumite cicluri biologice şi care determină amplificarea energiei şi a circulaţiei sanguine în una dintre emisfere cu o periodicitate de aproximativ 90-120 minute.
Aspectul cel mai important din punct de vedere practic în privinţa dominanţei emisferei cerebrale este de a crea o stare de echilibru şi armonie a acestor emisfere. S-a descoperit că în timpul fiecărui ciclu de schimbare a emisferei dominante există o perioadă în care activitatea cerebrală devine echilibrată între ambele emisfere. Cercetările ne sugerează faptul că acesta este momentul de maximă creativitate şi eficienţă. Două creiere sunt mai bune decât unul singur. Cele două emisfere sunt complementare şi, atunci când lucrează împreună, produc apariţia fenomenului de sinergie. Armonia emisferelor explică creşterea productivităţii, a performanţei, a eficienţei, a sentimentului general de competenţă, a încrederii în sine. Totodată, echilibrarea emisferelor cerebrale creşte pragul ,,stress-abilităţii”, adică devii tot mai imun la factorii externi care sunt legaţi de stress, iar după o perioadă mai îndelungată de utilizare a CD-urilor Perfect Mind apare un sentiment de uniune cu restul universului, precum şi stări de profundă pace interioară şi fericire.
Relaţia dintre modelele ondulatorii ale celor două emisfere este deosebit de importantă în procesul dezvoltării noastre mentale. Este posibil să existe două modele vibratorii identice care nu sunt sincronizate; ca atunci când amplitudinea maximă a unei unde corespunde momentului de amplitudine minimă al celeilalte unde. Într-un astfel de caz, cele două frecvenţe se anulează reciproc, şi amplitudinea totală scade foarte mult. Atunci când momentele de amplitudine maximă ale celor două unde coincid, ele se combină şi cele două unde vor produce împreună o undă de două ori mai înaltă decât cea existentă la început. Astfel emisferele cerebrale operează sincron şi amplitudinea undelor cerebrale din întregul cortex creşte foarte mult. Aceasta determină puternice fluctuaţii energetice în întregul creier, existând în acele momente posibilitatea unei potenţiale reorganizări mentale într-o ordine mai înaltă.
Dr. Lester Fehni, director al Institului de cercetare în domeniul biofeedback-ului din Princeton, a realizat numeroase studii asupra relaţiei dintre activitatea undelor cerebrale şi comportamentul uman. În urma acestor studii, el afirmă faptul că sincronizarea emisferelor cerebrale “determină o identificare cu experienţa respectivă, o focalizare mentală excepţională. Apare o tendinţă de a te simţi din ce în ce mai unificat cu experienţa, devii însăşi acea experienţă. În plus, puterea de conştientizare se măreşte foarte mult, astfel încât pot fi incluse mult mai multe experienţe în acelaşi timp. De asemenea, are loc o integrare senzorială a întregului creier, ca şi cum ai deveni mai puţin calculat şi ai acţiona mai mult intuitiv.”
În final putem spune că, în cadrul CD-urilor audio, tehnologia Perfect Mind integrează şi stimularea isochronică şi stimularea binaurală, pe care o aplică în funcţie de efectul dorit pentru un program sau altul. De asemenea, tehnologia Perfect Mind conduce foarte rapid la echilibrarea ambelor emisfere cerebrale, fapt care determină efecte excepţionale pe toate nivelurile: fizic, psihic, mental, spiritual.
Despre celelate beneficii ale tehnologiei Perfect Mind, mai multe amănunte la rubrica de beneficii. În ceea ce priveşte Neuroştiinţa, mai multe informaţii la rubrica video, în cadrul conferinţelor susţinute pe această temă.
Toate drepturile sunt rezervate de Perfect Mind. Este interzisă orice preluare de text sau imagini.
SAV este o metodă revoluționară de stimulare cerebrală descoperită și utilizată pentru prima dată în lume de Perfect Mind.
Tehnologia SAV se bazează pe studierea activității neuronale specifică unor oameni care au experimentat stări modificate de conştiinţă. Cercetările din ultimele două decenii a dus la cunoașterea diverselor modele ale undelor cerebrale complexe și distincte, asociate cu experiențe intense, cum ar fi visul lucid, extracorporalizarea, înțelegerea sporită, intuiţia, detașarea, extazul, transferul conştiinţei în alte dimensiuni subtile ale universului, fericirea intensă. Sunt doar câteva dintre stările ce pot fi obținute prin stimularea creierului folosind tehnologia SAV.
Această tehnologie se bazează pe stimularea particulară şi distinctă a anumitor arii cerebrale de la nivelul neocortexului, prin vectori sonori orientaţi spaţial pe mai multe direcţii. Fiecare din aceşti vectori pot realiza stimulări neuronale pe diferite frecvenţe şi pot induce o creştere sau o diminuare a activităţii specifice a neuronilor din aria corticală vizată.
Tehnologia SAV de la Perfect MindPână în acest moment, stimulările cerebrale se realizau în modul clasic, pe două canale, stânga – dreapta, şi puteau să inducă la nivelul creierului doar anumite modele ale undelor cerebrale difuzate în mase mari de neuroni.
Prin noua tehnologie SAV, semnalele sonore de diferite frecvenţe sunt preluate tot la nivelul urechilor prin căştile audio, dar datorită unor prelucrări speciale, semnalele sunt percepute de creier în zone diferite ale capului, şi doar acele zone vor răspunde în mod specific la stimularea acelui semnal audio vectorial. În felul acesta programele de stimulare cerebrală realizate prin Tehnologia SAV pot utiliza multe semnale sonore suprapuse (vectori acustici spaţiali concomitenţi).
În cazul tehnologiei SAV fiecărui Vector acustic i se pot modifica o mulțime de parametrii cum ar fi:
– orientarea spațială (azimutul și elevația)
– distanța de la care se emite sunetul
– frecvența sunetului de bază (sunetul purtător)
– frecvența de tip impuls
– intensitatea sunetului
– vectorul acustic poate fi generat mono sau stereo.
Astfel, posibilităţile de inducţie a unor stări modificate superioare de conştiinţă sunt acum practic nelimitate
Configuraţia acestor vectori sonori spaţiali SAV în cadrul Meditaţiei, „Realitate Multidimensională” din colecția CD9 – Meditație Theta, este evidenţiată în imaginile alăturate. Se observă cum se realizează stimulări distincte ale celor două emisfere cerebrale. Există o stimulare generală a întregului creier pe o frecvenţă din banda de frecvenţe Theta înalte, dar sunetele de bază ale vectorilor acustici au fiecare o frecvenţă diferită în funcţie de zona unde se acţionează.
Ceea ce este important sunt cei trei vectori sonori din emisfera stângă, care acţionează în principal asupra a trei zone specifice: Aria Broca (responsabilă de capacitatea de a vorbi), Aria Wenicke (responsabilă de capacitatea de înţelegere a limbajului) şi Aria de orientare şi asociere din lobul parietal (responsabilă de capacitatea de a percepe graniţele fizice, spaţiul şi timpul).
Aplicarea Tehnologiei SAV în pachetele: CD 9 Meditație Theta, CD 10 Fără Stres Fără anxietate , CD 12 Iubește Viața, CD 13 Focus mental.
Creierul este un instrument fascinant. Datorită neuroştiinţei, el nu mai este doar un organ anatomic, ci şi sediul unor trăiri spirituale latente remarcabile. El este eminenţa ce supervizează totul, care ne împinge efectiv să ne depăşim limitele şi are la îndemână de fiecare dată o soluţie genială în situaţii extreme. Dacă până mai ieri spiritualitatea era considerată doar mistică dar nu şi ştiinţifică, astăzi neuroştiinţa ne demonstrează că între spiritualitate şi ştiinţă nu este incompatibilitate, ci o frumoasă şi salutară completare. Rezultatele unor transformări energetice şi spirituale pot fi puse în evidenţă de aparate tehnice, aşa cum şi unele fenomene care sunt inexplicabile de ştiinţă, pot fi foarte simplu explicate printr-o cunoaştere adecvată a legilor şi fenomenelor spirituale.
După cum se ştie, creierul emite în permanenţă unde electrice, care pot fi măsurate cu encefalograful. Astfel, au fost puse în evidenţă mai multe tipuri de asemenea unde, fiecare caracterizate de o anumită frecvenţă de vibraţie şi specifică unei anumite activităţi. În general, undele Beta sunt specifice stării de veghe, relaxarea organismului duce la formarea de unde mai lente de tip Alfa, undele Theta sunt specifice somnului ușor, sunt însoţite de imagini neaşteptate, imprevizibile, asemănătoare viselor, dar foarte vii (cunoscute sub numele de imagini hipnagogice) şi apar în stări de meditaţie profundă, iar undele Delta sunt specifice somnului stabil şi profund, fără vise, precum şi unor stări extatice de conştiinţă. În funcţie de acţiunea pe care o desfăşurăm, creierul emite un tip de unde cu frecvenţe specifice, care se modifică odată ce începem să facem altceva. Fenomenul poate fi provocat şi invers. Prin diferite procedee, creierul poate fi determinat să emită un tip de unde cerebrale sau altul, transformându-ne astfel şi starea conştiinţei.
Anumite modele ale undelor cerebrale pot fi folosite în stimularea cerebrală pentru a accesa experienţe exotice sau extraordinare, cum ar fi „visul lucid”, dedublările astrale sau chiar stări extatice de conştiinţă. Creierul este împărţit în două emisfere: cea stângă, care analizează, gândeşte logic, foloseşte raţiunea pentru a planifica totul şi cea dreaptă, care intuieşte, simte, savurează realitatea, îşi imaginează şi visează lucruri. Atunci când creierul în mod natural îşi schimbă periodic activitatea de la o emisferă cerebrală la cealaltă, pentru o scurtă perioadă de timp activitatea emisferelor cerebrale devine echilibrată. Există însă la ora actuală şi modalităţi eficiente care pot determina o sincronizare profundă şi de lungă durată a emisferelor cerebrale. Programele Perfect Mind realizează această echilibrare prin impulsuri audio. Când se atinge această echilibrare, creativitatea şi eficienţa sunt maxime. Creşte inteligenţa, sentimentul general de competenţă, încrederea în sine, precum şi imunitatea faţă de factorii de stres.
Perfect Mind îmbină ştiinţa cu spiritualitatea. Pe baza unei cunoaşteri în domeniul neuroştiinţei, combinată cu mulţi ani de practică spirituală, precum şi cu numeroase cercetări privind stimularea cerebrală şi reprogramarea subconştientului, Perfect Mind a conceput o tehnologie care reuşeşte să îmbine SPIRITUALITATEA cu ŞTIINŢA. CD-urile cu programe audio Perfect Mind combină astfel tehnicile de meditaţie, muzica de relaxare, compoziţiile muzicale care elevează sufletul, sugestiile pozitive, frecvenţele de stimulare a emisferelor cerebrale, vizualizarea creatoare, motivarea. Aplicaţiile stimulării cerebrale şi reprogramării subconştientului, în viziunea Perfect Mind, sunt holistice. Efectele programelor audio Perfect Mind integrează atât aspectele fizice, cât şi pe cele psihice, mentale şi spirituale.
Relaxare excepţională, echilibrarea emisferelor cerebrale, creşterea dimensiunilor aurei şi elevarea culorilor ei, dinamizarea şi creşterea nivelului energetic al celor 7 centri subtili ai fiinţei (chakras), accesarea unei capacităţi mai mari a creierului nostru, care în mod normal nu este folosită, reprogramarea benefică a subconştientului în direcţia în care considerăm că avem anumite blocaje, armonia şi echilibrarea distribuţiei energiei dintre minte, corp şi spirit, modificarea stărilor de conştiinţă din starea iniţială cu care începem experienţa în trăiri sublime spirituale, depăşirea unor traume gen panică, depresii, anxietate, îmbunătăţirea memoriei şi creşterea performanţelor creierului – sunt doar câteva dintre efectele salutare ale programelor audio Perfect Mind. Informaţii mai multe despre programe aici.
Alternează-ţi activităţile conform specificului celor două emisfere cerebrale. Vei beneficia de relaxare, prin regenerare activă, şi nu mai ai nevoie de somn
Când vrem să ne odihnim, alegem de cele mai multe ori să dormim. Şi într-adevăr s-a constat că doar în timpul somnului creierul îşi poate regenera neuronii. Relaxarea prin somn este cea mai cunoscută practică. În timpul zilei, când ne simţim obosiţi, noi ne putem destinde nu numai prin somn, ci şi prin schimbarea domeniului de activitate. Dacă suntem implicaţi mai mereu într-o activitate raţională, care se încadrează într-un domeniu tehnic, mecanic şi în care suntem ca un mic roboţel, atunci vom activa permanent doar una dintre emisfere, cea stângă. Inevitabil, mai devreme sau mai târziu vom obosi. Putem să ne destindem şi să ne reîncărcăm bateriile dacă, pentru un interval de timp, schimbăm domeniul de activitate. Activităţile creative (muzică, pictură, poezie), trăirea unei opere de artă sau vizionarea unui spectacol bun ori a unui film inspirat ne pot destinde prin activarea emisferei drepte. Dinamizarea emisferei drepte mai poate fi obţinută şi printr-o activitate spirituală – meditaţie sau anumite exerciţii energetice care implică punerea în mişcare nu numai a corpului fizic, ci şi a energiei subtile. Alternează domeniile de activitate specifice celor două emisfere cerebrale şi vei constata surprins că nu mai oboseşti şi nu mai ai nevoie de somn.
O jumătate de oră de audiție cu programele Perfect Mind echivalează cu 3-4 ore de somn
Există însă și o modalitate superioară prin care se poate realiza activarea simultană și echilibrarea activității celor două emisfere cerebrale. Aceasta se poate realiza într-o pauză de relaxare prin audiţia programelor audio Perfect Mind. Acestea ne conduc din starea beta în care ne aflăm în mod obişnuit în timpul zilei, în starea alfa de relaxare şi apoi în theta (domeniul de frecvenţe al stării de somn), iar la unele programe chiar până în delta (domeniul de frecvenţe al stării de somn profund fără vise). Cu câteva minute înainte de a se termina programul de audiţie, ne trezim spontan atunci când acesta ajunge din nou în beta, fără să fie nevoie de alarma unui ceas. Este ca o magie, dar de fapt nu este decât ştiinţă. Ceva este însă magic, faptul că o jumătate de oră de audiţie echivalează cu 3-4 ore de somn.
Datorită sugestiilor de ghidare pentru relaxare, primele efecte ale cd-urilor Perfect Mind sunt chiar cele de destindere totală. După primele şedinţe, unele persoane evidenţiază relaxarea profundă, regenerarea, centrarea, calmul, interiorizarea, visele intense – pe care şi le amintesc în detaliu – precum şi o îmbunătăţire în funcţionarea creierului, datorată în mare parte echilibrării emisferelor cerebrale. La finalul unui astfel de program ne simţim ca şi cum ne-am fi trezit din nou dimineaţa.
Iată ce ne-a spus Cristina Ch., psiholog, după ce a audiat CD-ul Trezirea Constiinţei:
Datorită muzicii inspirate şi a anumitor frecvenţe, special alese ca să determine efecte specifice la fiecare program în parte, unele dintre efecte fiind chiar remarcabile din punct de vedere spiritual, la finalul audierii vom simţi activarea emisferei dreapte, vom trăi o stare superioară de conştiinţă şi ne vom bucura din plin şi de echilibrarea emisferelor cerebrale.
Sincronizarea emisferelor cerebrale este o etapă deosebit de importantă în procesul meditativ. Practic, dacă nu survine această echilibrare nu putem spune că am avut o meditaţie reuşită. Dacă în mod normal, într-o meditaţie, echilibrarea emisferelor cerebrale poate să apară la o oră de la abordarea meditaţiei, cu aceste programe, adevărate instrumente magice, echilibrarea se poate instala într-un timp mai scurt, uneori şi în câteva minute. Acesta este unul dintre motive pentru care recomandăm ca audiţia să se realizeze doar la căşti, pentru că stimularea cerebrală cu aceste programe se realizează diferit prin cele două urechi, pentru a influenţa distinct cele două emisfere sau pentru a beneficia de o serie de efecte specifice la nivelul creierului. Un program de stimulare cerebrală Perfect Mind poate fi o meditaţie de sine stătătoare sau se poate constitui într-o pregătire excepţională care ne va asigura ulterior reuşita unei meditaţii cu o durată mai lungă. Şi aceasta pentru că utilizarea unui program înaintea unei meditaţii ne va ajuta să intrăm în meditaţie cu emisferele cerebrale echilibrate deja. Această intrare în meditaţie cu emisferele cerebrale sincronizate ne va conduce spre etape superioare ale meditaţiei, etape pe care în mod obişnuit poate nu le-am fi atins. Mai mult decât atât, această echilibrare cerebrală realizată ca etapă pregătitoare unei meditaţii, ne va putea conduce chiar la trăirea unor stări de vid supramental.
Echilibrarea emisferelor cerebrale permite accesul către o mai mare capacitate a creierului, iar prin aceasta putem fi capabili de realizări mai mari decât am crede că suntem capabili în mod obişnuit. De asemenea, putem să primim răspunsuri pe care le-am aşteptat toată viaţa şi chiar anumite informaţii care ne-ar putea ajuta ulterior la împlinirea menirii noastre.
Vrei să fii informat prin email despre reduceri, promoţii, conferinţe, seminarii şi noutăţi?
Abonează-te la newsletterul nostru si primești un MP3 GRATUIT de stimulare și armonizare mentală.
Informații
Cont Client
© 2021 Perfect Mind. Developed by ALY Media