Sunt cercetător în domeniul Științelor de Frontieră și mă pasionează Neuroștiința. Am terminat Automatica, dar urmăresc să îmi dezvolt și latura spirituală prin abordarea unor căi care să mă ajute să evoluez și din punct de vedere spiritual.
Anul acesta m-am reîntors pentru câteva luni pe băncile facultății, la cursurile Universității de Medicină, Disciplina de Fiziologie și Neuroștiințe Fundamentale.
Diploma Facultății de Medicină acordată de Prof. Univ. dr. Leon Zăgrean, pe care am primit-o ca urmare a participării și promovării examenului la cursul de Neuroștiințe
Am urmat cursul Prof. Univ. dr. Leon Zăgrean la catedra de Fiziologie și Neuroștiințe Fundamentale.
Cursul s-a axat mult pe fiziologie, deorece au fost predate multe noțiuni de anatomie. De-a lungul cursului am avut și invitați, dintre ei amintesc pe dr. Ioana Mândruță, specialist EEG și dr. Mihai Moldovan specialist în recuperare neuro din Copenhaga.
Interacțiunea directă cu acești specialiști a contat pentru nivelul cursului. Personal am fost un student activ, am pus întrebări, am ridicat anumite probleme, am punctat și corelat ceea ce știam din rezultatele cercetărilor studiate.
Ce se petrece efectiv la nivelul sinapselor sau aspecte legate de funcționarea neuronului, a axonului și a mielinei sunt noțiuni din care s-ar putea să nu înțelegeți foarte multe, și de aceea poate nici nu e cazul să vă plictisesc.
Am să punctez totuși câteva aspecte. Axonul, spre exemplu, are o importanță aproape la fel de mare ca și Neuronul. În funcție de stimularea pe care o dai, axonul efectiv își modifică foma. Din perspectiva Perfect Mind, deoarece programele noastre audio realizează stimulări sonore, acest aspect este chiar important. Dacă stimulezi 3 ore un traseu nervos, care este de fapt un axon, axonul își schimbă forma și rămâne modificat o săptămână (7 zile). Aceasta înseamnă că și în cazul nostru dacă faci acum o stimulare indirectă (cum este cazul cu produsele Perfect Mind), rămân niște efecte, se produce o transformare pe traseul neuronal și modifică dimensiunea axonului, inclusiv dimensiunea mieleniei, inclusiv transmiterea informației pe acolo, care se face mai ușor pentru că axonul își mărește diametrul. Și dacă faci asta constant, tu practic determini ca acel axon să devină mai larg sau să treacă impulsul mai ușor prin el și în felul acesta îi poți crește performanța.
Marea masă a creierului sunt axonii, nu neuroni. Aș zisa scoarță cerebrală, celebra scoarță cenușie are 2-3 mm. Restul, marea masă a creierului este formată din axoni și materie albă, care este de fapt mielina.
La finalul cursului am susținut un examen scris alăturii de studenții de la medicină și am alcătuit după rigorile academice și un eseu, pe care l-am predat pentru evaluare. Am primit 10 atât la examenul scris cât și la eseu.
Pentru tema eseului am ales să vorbesc despre Tehnologia SAV (stimulare cerebrală cu Vectori Acustici Spațiali), o tehnologie inovativă pe care am dezvoltat-o în cadrul Perfect MIND.
Programele prin stimulare sonoră dezvoltate de Perfect Mind le găsești Click aici…
Programele prin stimulare sonoră dezvoltate de Perfect Mind le găsești Click aici…